Välkomna till Myrby Gård / Ridskola

Myrby Gård ligger i befolkningstäta Mälardalen, i en typisk mälarbygd. Här finns natur, lugn och ro bara nio kilometer från Västerås och en timme från Stockholm. Gården är en levande hästgård med ca. 30 hästar uppstallade.

Med anledning av Covid-19

På grund av regeringens nya beslut att förbjuda sammankomster för fler än 50 personer har vi på Myrby Ponnyridskola beslutat följande:

MAX en medföljande vuxen per elev är tillåtet, tyvärr får inga syskon, släktingar, kompisar eller andra som vill titta följa med just nu.

Personalen är de enda som använder sadelkammare. Vi kommer se till att sadlar och träns finns tillgängliga i stallet när de behövs.

Vi kommer att stänga av ”utbyggnaden” så att endast toaletten kan användas. Snälla bilda ingen kö utan se till att vänta på din tur utanför.

All ridning som kan kommer att bedrivas utomhus i paddocken eller skogen, tänk på det när ni klär er. I ridhuset kommer läktaren att stängas av för att undvika trängsel där.

Vi utgår från att ni alla hjälper till att minska smittspridningen genom att stanna hemma vid minsta symptom.

Svenska ridsportförbundet jobbar för att ta fram en konsekvensanalys av vad beslutet kommer att innebära för ridskolor och vi kommer självklart att följa deras rekommendationer framöver.