Om ridskolan

Myrby Ponnyridskola är en mindre ridskola som ligger 9 km utanför Västerås mot Tortuna. Vi satsar på sund hästhållning där alla våra ponnyer och hästar står i boxar. De flesta av dem går även på lösdrift. Och resten är ute hela dagarna. Vi är vuxna ledare som har lång erfarenhet av ridskoleverksamhet. Vårt motto är att naturligtvis lära eleverna att rida. Men även hur man sköter och tar hand om sin ponny på bästa sett. Ridglädje är jätteviktigt.

Ridskolan har 25 ponnyer och 2 stora hästar.

Lite för många men vad gör man när vi älskar hästar och djur på Myrby. Allt från ungponnyer på knappt 2 år till Stickan som är 33 år. Ridskolan har även en del i en flock med gästrike får. Aktiva i ridskolans verksamhet är: 6 A ponnyer, 6 B ponnyer , 2 C ponnyer , 2 D ponnyer , 2 på ca 155 cm och 2 stora hästar

2 treåriga D ponnyer som vi håller på att rida in. Och 2 tvååriga ponnyer som vi har börjat köra in. Samt pensionärerna Stickan och Mini. Stickan rycker fortfarande in på lektioner när det behövs.

Ridskolan har från 30 minuters nybörjarlektioner till timmes lektioner för barn, ungdomar och vuxna som ridit länge. Vi håller också på med lite körning och agility med ponnyerna.

Lektioner bedrivs 5 dagar i veckan. Måndag, Tisdag, Onsdag, Fredag och Söndagar.

På Torsdagar och Lördagar har de som rider på ridskolan möjlighet att vara delfodervärdar på ridskolans ponnyer och hästar.

Utöver ridlektioner och delfodervärdar anordnas andra aktiviteter så som uteritter med fika, hoppträningar . Dagridläger vid lov och stängningsdagar samt hopptävlingar.

Vi har även dagridläger i sommar. Se information under fliken ridläger

Gården har även ett stall med 12 boxar för privata uppstallade ponnyer och hästar.

Varmt välkomna att komma och hälsa på hos oss.

Vid frågor och funderingar hör av dig till Maria

KONTAKTA