Tillbaka

Om Myrby Ponnyridskola

18 mars, 2020

Myrby Ponnyridskola är en mindre ridskola som ligger 9 km utanför Västerås mot Tortuna. Vi satsar på sund hästhållning där alla våra ponnyer och hästar står i boxar. De flesta av dem går även på lösdrift, och resten är ute hela dagarna. Vi är vuxna ledare som har lång erfarenhet av ridskoleverksamhet. Vårt motto är att naturligtvis lära eleverna att rida. Men även hur man sköter och tar hand om sin ponny på bästa sett. Ridglädje är jätteviktigt.

Ridskolan har 23 ponnyer och 2 stora hästar. Lite för många men vad gör man när vi älskar hästar och djur på Myrby. Allt från ponnyer på 4 år till de älsta som är 26 år. Ridskolan har även en flock på 15 gästrike får.

Aktiva i ridskolans verksamhet är

5 A ponnyer 6 B ponnyer 3 C ponnyer 4 D ponnyer 2 på ca 155 cm 2 stora häst

Två 5 åriga D ponnyer som vi försiktigt håller på att slussa in på lektionerna. Och två 4 åriga ponnyer som vi förbereder för att bli ridskoleponnyer.

Ridskolan har från 30 minuters nybörjarlektioner till timmes lektioner för barn, ungdomar och vuxna som ridit länge. Vi håller också på med lite körning och agility med ponnyerna.

Lektioner bedrivs 5 dagar i veckan. Måndag, Tisdag, Onsdag, Fredag och Söndagar.

På Torsdagar och Lördagar har de som rider på ridskolan möjlighet att vara delfodervärdar på ridskolans ponnyer och hästar.

Utöver ridlektioner och delfodervärdar anordnas andra aktiviteter så som uteritter med fika, hoppträningar . Dagridläger vid lov och stängningsdagar samt hopptävlingar.

Vi har även dagridläger i sommar. Se information under fliken ridläger

Gården har 3 stall varav i ett av stallen står det några privata uppstallade ponnyer och hästar.

Varmt välkomna att komma och hälsa på hos oss.

Vid frågor och funderingar hör av dig till Maria på 070-541 55 13

Tillbaka